Claim je letselschade
Vul het formulier in en we bekijken GRATIS je kansen!

Of bel ons vandaag nog.
We staan voor je klaar.
020 514 81 15

Risicoaansprakelijkheid

Als woningbezitter, (huis)diereigenaar of ouder draag je zonder het steeds te beseffen, verantwoordelijkheden die kunnen leiden tot aansprakelijkheid. Buiten jouw schuld om kun je namelijk verantwoordelijk worden gehouden voor letselschade van anderen. Dat noemen we risicoaansprakelijkheid. Risicoaansprakelijkheid betekent echter niet dat je altijd aansprakelijk bent.

Een aantal specifieke gevallen van risicoaansprakelijkheid zijn vastgelegd in de Nederlandse wet. Bij het bepalen van de aansprakelijkheid tellen de omstandigheden mee. Zo kan er sprake zijn van eigen schuld. Dat betekent dat het slachtoffer het letsel of de schade (deels) zelf heeft veroorzaakt. In dat geval zal kan het voorkomen dat het slachtoffer minder schadevergoeding krijgt, of er geen recht op heeft.

Gebouwen & aansprakelijkheid

Als eigenaar van een huis draag je risico voor dit bezit. Dit betekent dat jij aansprakelijk bent als er letsel of schade ontstaat. Stel er valt een dakpan naar beneden. Daarbij loopt een voorbijganger letsel op of raakt een auto beschadigd. Dan ben jij als huiseigenaar aansprakelijk.

Kinderen & aansprakelijkheid

Ouders en voogden van kinderen tot en met 13 jaar zijn aansprakelijk voor schade die ontstaat door het gedrag of een fout van hun kind.

Dieren & aansprakelijkheid

Honden, katten, paarden en andere (huis)dieren kunnen soms letselschade veroorzaken. Zo kan je hond plotseling een kind bijten. Als eigenaar ben je dan aansprakelijk, ook al kun je er niets aan doen.

Producten & aansprakelijkheid

Indien er schade ontstaat doordat een product gevaarlijk of gebrekkig is, dan is de producent, importeur of leverancier aansprakelijk.

Openbare wegen & aansprakelijkheid

Door een gebrekkige of gevaarlijke toestand van een straat of openbare weg kan schade ontstaan. Bijvoorbeeld als een kuil in de weg de oorzaak is van een verkeersongeluk. In dat geval is de wegbeheerder – zoals de gemeente of provincie - aansprakelijk.


Ik wil advies over…

Eline helpt jou op weg
met een claim!