Claim je letselschade
Vul het formulier in en we bekijken GRATIS je kansen!

Of bel ons vandaag nog.
We staan voor je klaar.
020 514 81 15

Aansprakelijk, wat nu?

Je bent aansprakelijk voor het letsel van een ander en de bijbehorende letselschade. Dat is even schrikken. In de regel betekent aansprakelijkheid dat jij een schadevergoeding moet betalen aan het slachtoffer. Gelukkig hoeft dat in de meeste gevallen niet uit je eigen portemonnee. Vaak ben je verzekerd voor die aansprakelijkheid.

Verzekering dekt niet altijd letselschade

Er komen situaties voor waarbij een verzekering de schade niet dekt. Bijvoorbeeld bij geweldsmisdrijven. Een slachtoffer van een brute overval kan voor zijn schade niet terecht bij de verzekering van de dader. De verzekeraar voor wettelijke aansprakelijkheid biedt daarvoor namelijk geen dekking. Ook schade als gevolg van bijvoorbeeld incest of verkrachting wordt niet gedekt door een verzekering. In die gevallen zal het slachtoffer moeten proberen zijn schade rechtstreeks op de dader zelf te verhalen.

Aansprakelijkheidsverzekering verkeersongeval

In Nederland ben je als automobilist verplicht om een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid af te sluiten. Bij een verkeersongeval zal de verzekeraar de schade vrijwel altijd vergoeden. Ben je niet verzekerd? Dan heb je een probleem. In dat geval zul je voor het onverzekerd rijden niet alleen worden beboet, maar loop je het risico dat de schade van degene die je hebt aangereden op jou persoonlijk zal worden verhaald.

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijfsongeval

De meeste werkgevers hebben hun aansprakelijkheidsrisico afgedekt met een bedrijfs- of beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering medische fout

Bij medische aansprakelijkheid zijn de arts of het ziekenhuis meestal verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid.

Ik wil advies over…

Eline helpt jou op weg
met een claim!