3 tips voor het verzamelen van bewijs bij letselschade

Als je schadevergoeding wil eisen voor letselschade is het belangrijk om tijdig te beginnen met het verzamelen van bewijs. Je moet namelijk zowel aansprakelijkheid als letsel en schade kunnen bewijzen. Dankzij onderstaande tips ben je goed voorbereid als het tot een minnelijk proces of rechtszaak komt.

Tip 1: Wacht niet te lang af

Heb je een ongeluk gehad maar is er niet meteen sprake van zichtbaar letsel of klachten? Wacht dan niet te lang met een bezoek aan een arts als je daarna toch klachten krijgt. Hoe langer je namelijk wacht, hoe meer discussie er kan ontstaan over de vraag of de klachten wel een gevolg zijn van het ongeval. Met name bij niet zichtbare klachten, zoals whiplashklachten na een kop-staartbotsing, is het van belang dat je meldt bij een arts (je huisarts of de huisartsenspoedpost) dat je een ongeval hebt gehad en klachten hebt ontwikkeld.

Tip 2: Hou de ernst van het letsel bij

Schrijf op welke veranderingen het letsel met zich meebrengt. Welke beperkingen er zijn. Op het werk, in je sociale leven maar ook thuis. Als je dat vanaf het begin af aan bijhoudt ontstaat een goed beeld van de gevolgen en het verloop van het letsel. Laat ook gezins- of familieleden dit noteren. Soms zien of ervaren zij andere veranderingen.

Tip 3: Hou al je uitgaven goed bij

Als slachtoffer kun je zelf een actieve rol vervullen bij het onderbouwen van bepaalde schadeposten. Bijvoorbeeld door alle extra uitgaven die je als gevolg van het letsel doet nauwkeurig bij te houden. Bewaar dus alle bonnetjes en rekeningen. Hou bij hoe vaak je naar het ziekenhuis of naar een therapeut bent gereden zodat de vervoerskosten helder zijn.

Het is makkelijker dat van begin af aan goed bij te houden dan achteraf te moeten gaan nazoeken welke extra uitgaven er nou precies zijn gedaan.

Ik wil advies over…

Eline helpt jou op weg
met een claim!