Claim je letselschade
Vul het formulier in en we bekijken GRATIS je kansen!

Of bel ons vandaag nog.
We staan voor je klaar.
020 514 81 15

Aansprakelijk of schuldig?

Letselschade door toedoen van een ander kan op veel verschillende manieren ontstaan. Dat wil niet zeggen dat je altijd recht hebt op schadevergoeding. Dat is alleen het geval wanneer die ander aansprakelijk - zeg maar verantwoordelijk - is voor de schade. Maar hoe weet je of iemand aansprakelijk is?

Aansprakelijkheid bij letselschade

Aansprakelijkheid voor schade bij letsel is geregeld in de Nederlandse wetgeving en rechtspraak. Aansprakelijk zijn is niet hetzelfde als ‘schuldig' zijn. Je kunt ook aansprakelijk zijn voor schade die je niet opzettelijk of bewust hebt veroorzaakt.

Je kunt zelfs aansprakelijk zijn voor schade waar je helemaal geen schuld aan hebt. Bijvoorbeeld als een dakpan van je woning omlaag valt en een voorbijganger raakt. Dit heet risicoaansprakelijkheid. In dat geval valt jou als persoon misschien niets te verwijten, maar zul je als huiseigenaar toch de schade moeten vergoeden.


Geen zorgen, meestal ben je verzekerd

Het is goed te weten dat je voor dit soort voorvallen in de regel verzekerd bent en dat de verzekeraar dus meestal de schade vergoedt.

Voorbeelden van aansprakelijkheid


Ik wil advies over…

Eline helpt jou op weg
met een claim!